Az APMM impulzusok alakja, a mágneses mező intenzitása és frekvenciapásztázás. Az „Egészség és a Biomag mágnesterápia“ c. könyv alapján

Szerkesztő: | 2019. június 19.

A frekvencia a pulzáló mágnesterápia fontos paramétere. Ugyanígy, az impulzusok formája, intenzitása és leolvasása is. Amennyiben azt a készülék lehetővé teszi, a tapasztalt felhasználók ezeket a paramétereket módosíthatják és ellenőrizhetik.

Az INDIVIDUAL MENÜPONTBAN az egyes frekvenciáknál és az intenzitásnál szerepel az impulzus alakja. A hegyes alak stimuláló hatású (TŰ, HÁROMSZÖG), az egyéb formák (LEKEREKÍTETT, TÉGLALAP) fájdalomenyhítő és görcsoldó hatásúak. A 3 perces ciklusokban történő frekvenciapásztázás a folyamatos hatás érzetét kelti. Az impulzusonkénti frekvenciapásztázás viszont a szervezet reagáló képességét ösztönzi. Mindezt tanácsos figyelembe venni.

A jelen útmutatóban főként az 1-25 Hz közötti frekvenciájú programokat helyezzük előtérbe és javasoljuk. A 25 Hz feletti (speciális alkalmazásra szolgáló) frekvenciákat olyan problémáknál használjuk, mint pl. égési sebek, csonttörések vagy álízületek. Ugyanakkor olyan esetekben, ahol a lokális fájdalom oka a test egyéb részében rejlik, mindig javasoljuk a pulzáló mágneses mező alkalmazását kér applikátor segítségével, mindkét testrész egyidejű kezelésével.

A mágnesterápia egyéni hatásait és használatát a páciens konkrét állapota és reakciója alapján kell megítélni. Váratlan reakció esetén szakítsák meg a kezelést! A kezelés folytatását a kezelőorvos általi kontroll és javaslat szerint végezzék.

Ortopédiai és hasonló problémák esetén a gyógykezelés részeként alkalmazott mágnesterápa során némelyeknél átmeneti fokozott érzékenységre lehet számítani. Többségében az ún. fürdőszindrómáról van szó, melyet gyakran jelentős állapotjavulás követ. Ilyenkor nem javasoljuk a kezelések megszakítását, csupán 2-5 nap erejéig a kezelések intenzitásának csökkentését.

Az APMM impulzusok alakja, a mágneses mező intenzitása és frekvenciapásztázás – az Önök kérdései

Felkeltették érdeklődését a mágneses mező impulzus-formáit és a frekvenciapásztázást érintő információk? Szeretné megtudni, hogyan segíthet a mágnesterápia az Ön problémáin? Forduljon hozzánk bizalommal, szakembereink megválaszolják az Ön kérdéseit.