A Biomag® mágnesterápiás készülékek programjai és felszereltsége

Szerkesztő: | 2019. június 19.

A Biomag készülékek különböző számú kimenettel rendelkeznek, amelyek eltérő teljesítményűek lehetnek. Minden típusnak más-más számú beállított programja van, amelyek a különböző egészségügyi problémákra irányulnak.

A BIOMAG készülékek 1999 előtt
A BIOMAG készülékek programjai mindig az – alacsonyfrekvenciás pulzáló mágneses mező gyógyhatásával kapcsolatos – új ismeretekkel párhuzamosan fejlődtek és eltérő típusokban tartalmazzák az alacsonyfrekvenciás programok egész skáláját. A BIOMAG termékcsalád gyártása hazánkban már 1989 óta zajlik és az évek folyamán különböző típusai (BIOMAG 89, BIOMAG 9201, BIOMAG MINI, BIOMAG DUO, BIOMAG QATRO, BIOMAG FAMILY) az orvosi ellátás fontos részévé váltak gyógyfürdőkben, rehabilitációs és más egészségügyi intézetekben.

A BIOMAG új termékcsalád készülékei
(BIOMAG LUNA, BIOMAG LAGUNA, BIOMAG LITUS) az új, még fejlettebb technológiák felhasználásával készülnek. Korszerű, hordozható, igen komfortos és hatékony applikátorokkal felszerelt készülékek ezek, és mint olyan, alacsony, 1-81 Hz közötti frekvenciákon teszik lehetővé a pulzáló mágneses mező alkalmazását, mely az emberre kedvező regenerációs hatást fejt ki és erősíti immunrendszerét. A BIOMAG új készülékei bevált programokkal és frekvencia-sávokkal működnek, s ezen felül, új megoldások révén még jobb pulzus-formákat érnek el, főként a fel- és lefutó éleken, ami a pozitív hatás szempontjából egyik legfontosabb paraméter. A programok két csoportra vannak osztva, a rehabilitációs és speciális programokra.

Az új BIOMAG termékcsalád összes készüléke mikroprocesszorokkal, kijelző monitorral van ellátva és teljesen automatizált. Kezelésük igen egyszerű, a készülékek összes funkciója – a hibajelzőket is beleértve – szignalizált. Némely állapothoz még hangjelzés is kapcsolódik. A készülékek egypólusú pulzusokat bocsájtanak ki, így az applikátoroknál lehetőség nyílik az északi és déli pólus meghatározására. Lehetőség van az időbeli terjedelem és a kimeneti teljesítmény megválasztására, két kimenet használatára, valamint – a készülékek kis mérete ellenére – nagy kimeneti teljesítményre, mely garantálja az applikátorok mágneses mezejének elégséges indukcióját. A BIOMAG LUNA készüléket (rendszerint 1 kimeneti applikátor-csatlakozóval) már nem gyártjuk és helyébe új, 2 kimeneti csatlakozású készülék lépett.

A Biomag® Laguna készülék a legelterjedtebbek közé tartozik. 2 kimeneti applikátor-csatlakozóval rendelkezik – REHAB változata 15 db 1-25 Hz terjedelmű programot tartalmaz, továbbá a SPECIAL – elsősorban egészségügyi intézmények számára tervezett – változat 21 db, 1-81 Hz terjedelmű programot foglal magában. A fenti felszereltség mutatkozott a pulzáló mágneses mező legkülönfélébb felhasználása szempontjából a legelőnyösebbnek. A készülék lehetővé teszi az időbeli terjedelem és a mágneses mező intenzitásának beállítását is. A TESZT nyomógomb pedig a készülék összes funkciójának kezelés előtti tesztelését teszi lehetővé.

A Biomag® Litus készülék 4 kimenettel rendelkezik és további memória illetve teljesítmény funkciót érintő lehetőséget nyújt, ideértve a komfortos és egyszerű kezelést is.

Az új Biomag® termékcsalád termékei már hordozható mágnesterápiás készülékekként kerültek kialakításra, hogy ne csak a rehabilitációs intézményekben vagy orvosi rendelőkben, hanem a páciensek otthonaiban is lehetővé tegyék a kezeléseket.

A Biomag legújabb készülékeire vonatkozó információkat itt találhatja