A hatástalan farmakoterápia kiváltása krónikus prostatitis esetén

Szerkesztő: | 2019. január 7.

A hatástalan farmakoterápia kiváltása krónikus prostatitis és medence tájéki fájdalmak esetén. T. H. Kim (2013) és kutatócsoportja a gyógyszeres kezelést alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiával cserélte fel és 46 páciensen tesztelte.

A gyulladás-csökkentő szerek és antibiotikumok nem minden esetben hatékonyak a prostatitis és a medence tájéki fájdalmak esetén, sőt, használatuk indokoltsága a fenti megbetegedéseknél nem bizonyított.

Miből ered a fájdalom ezekben az esetekben, nem teljesen ismert, habár számos férfinál a fájdalomhoz a medencefenék izomgörcsei nagyban hozzájárulnak. A tanulmány szerzői ezért az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia analgetikus és gyógyító hatását vizsgálták a fenti problémákkal küzdő 46 férfi esetében, hogy szükség esetén a hatástalan farmakoterápiát mágnesterápiás kezelésekkel lehessen helyettesíteni.

A páciensek hat hétig tartó, összesen 12 félórás pulzáló mágnesterápiás kezelésben részesültek úgy, hogy az első 15 perc idejére a pulzáló mágneses mezőt 10 Hz-re és a maradék időben 50 Hz-re állították. A gyógykezelés hatását a terápia befejezését követően, majd 12 és 24 hét után értékelték.

Az összes betegnél – nemcsak a terápia befejeztével, hanem 24 hét után is – jelentős fájdalom-enyhülés állt be. A tünetek azonnal javultak és a gyógykezelés hatása a vizsgálat egész ideje alatt kitartott.

A pulzáló mágnesterápia tehát a krónikus prostatitis és medence tájéki fájdalmakra  egyértelműen tartósan kedvező hatást gyakorol, ami jelentős fájdalom-enyhülésben és a húgyuti problémák csökkenésében nyilvánul meg.

Forrás: Kim, T. H. et al. (2013) The efficacy of extracorporeal magnetic stimulation for treatment of chronic prostatitis/chronic pelvic pain syndrome patients who do not respond to pharmacotherapy. Urology. [Online] 82 (4), 894–898.

Az extracorporalis mágneses stimuláció hatása krónikus prostatitis/krónikus medencetájéki szindróma gyógykezelése során a farmakoterápiára nem reagáló pácienseknél / The efficacy of extracorporeal magnetic stimulation for treatment of chronic prostatitis/chronic pelvic pain syndrome patients who do not respond to pharmacotherapy 
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23958510 

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve