A fantom-fájdalom enyhítésének lehetősége

Szerkesztő: | 2019. január 7.

A fantom-fájdalom alacsonyfrekvenciás pulzáló elektromágneses mező befolyása általi enyhítésének lehetőségét vizsgálta 15 páciens esetében I. Bókkon (2011) kutatócsoportja.

Annak ellenére, hogy az amputációt követő fájdalmakra különféle gyógymódokat szoktak előírni, igen kevés tény bizonyítja a farmakológiai kezelés, a műtét vagy intervenciós módszerek előnyeit. Ugyanez vonatkozik az elektrokonvulzív vagy pszichológiai terápiára, de az elektromos ideg-stimulációra is.

A fenti tanulmány – elért eredményeivel – az amputációt követő fájdalmak enyhítése szempontjából előtérbe helyezi a pulzáló mágnesterápia alkalmazását.

A páciensek többsége az érintett végtagban már az első hat kezelés után a fájdalom nagymértékű enyhüléséről számolt be, és nagyrészüknél javult az alvás minősége, valamint általánosságban véve a közérzetük is.

Ellenkezőleg, a kontroll-csoport tagjainál nem volt megfigyelhető a fájdalom csökkenése, sem a jobb alvás.

A tanulmány ezért a pulzáló mágnesterápiát javasolja az amputációt követő fájdalmak enyhítésére, mivel a pulzáló elektromágneses mező bizonyíthatóan pozitívan befolyásolja a végtag amputáción átesett páciensek életminőségét.

Forrás: Bókkon, I. et al. (2011) Phantom pain reduction by low-frequency and low-intensity electromagnetic fields. Electromagnetic Biology & Medicine. 30 (3), 115–127.

A fantom-fájdalom enyhítése alacsony intenzitású, alacsonyfrekvenciás elektromágneses mező segítségével / Phantom pain reduction by low-frequency and low-intensity electromagnetic fields
 
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21861690

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve