A fájdalom neurológiai feldolgozása az agyban

Szerkesztő: | 2019. január 7.

A fájdalom neurológiai feldolgozását az agyban J. A. Robertson és kollektívája figyelte meg tanulmányában 31 páciens bevonásával. A kutatók 9, 5, 3 és 1 Hz frekvenciájú pulzáló mágneses mező felhasználásával végezték tanulmányaikat.

A jelen tanulmány eredményei bizonyítják, hogy az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia befolyásolja az akut termális fájdalom feldolgozását, melyet a megfigyelt személyeknél kísérleti célból előidéztek. A hippocampus, az elülső cinguláris kéreg és az ipsilaterális inzula (fájdalomérzékelő területek) – pulzáló mágnesterápiát megelőző és követő – felvételein jelentős különbségek mutatkoztak.

A működő mágneses rezonanciának köszönhetően az agyban megfigyelhető volt a neuromoduláció, amelyet az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágneses mező idézett elő. Így ezek a megfigyelések alátámasztották J. A. Robertson tudóscsapatának hipotézisét, miszerint a pulzáló mágnesterápiának köszönhetően a fájdalom csökkent észlelése nem az agy orientációs és irányító mechanizmusaitól függ (amint azt eddig feltételezték), hanem annak központi struktúráitól.

Forrás: Robertson, J. A. et al. (2010) Low-frequency pulsed electromagnetic field exposure can alter neuroprocessing in humans. Journal of the Royal Society Interface. [Online] 7 (44), 467–473.

Az alacsonyfrekvenciás pulzáló elektromágneses mezőnek kitett személyeknél megfigyelhető az idegműködés változása / Low-frequency Pulsed Electromagnetic Field Exposure Can Alter Neuroprocessing in Humans
 
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2842792/

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak Önnek.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve