A diabéteszes fekély gyógyulását serkentő gyógymódok

Szerkesztő: | 2019. január 7.

A diabéteszes fekély gyógyulását serkentő gyógymódokat vizsgálta a 2015-ben közzétett tanulmány (Kwan et al.). A nem gyógyuló fekély – amellett, hogy elsődlegesen szükségessé teszi az alsó végtag amputációját – gyakran a diabéteszes páciensek halálát is maga után vonja.

Az eredmények elemzése során bebizonyosodott, hogy a pulzáló mágnesterápiában részesült csoportnál a vér 28%-kal gyorsabb áramlására került sor a bőr hajszálereiben. A kapillárisok ezen felül 14%-kal kitágultak.

A kontroll-csoportnál (pulzáló mező hatása nélkül) a véráramlás gyorsulását, sem a hajszálerek tágulását egyáltalán nem lehetett megfigyelni.

A fenti randomizált kettős-vak illetve placebo alkalmazásával végzett vizsgálat során ismételten bebizonyosodott, hogy a pulzáló mágnesterápia a diabéteszes páciensek esetében nagymértékben javítja a mikrocirkulációt és elősegíti a fekély gyorsabb gyógyulását.

Forrás: Kwan, R. L.-C. et al. (2015) Pulsed electromagnetic field therapy promotes healing and microcirculation of chronic diabetic foot ulcers. Advances in Skin and Wound Care. [Online] 28 (5), 212–219.

A pulzáló elektromágneses terápia elősegíti a krónikus diabéteszes lábszárfekély gyógyulását és a szövetek mikrocirkulációját / Pulsed electromagnetic field therapy promotes healing and microcirculation of chronic diabetic foot ulcers

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25882659

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve