A csontvesztés befolyásolása

Szerkesztő: | 2019. január 7.

A csontállomány-vesztés pulzáló elektromágneses mező általi befolyásolása (8 Hz, 2,4 mT) és kapcsolódó mechanizmusok kísérleti állaton való részletesebb elemzését nyújtja a klinikai vizsgálat (Jing et al., 2011). A tanulmány megítéli a pulzáló mágnesterápia esetleges alkalmazását az osteopenia gyógyításához.

A tanulmányban közzétett eredmények alátámasztották, hogy az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágneses mező növeli a csont minőségét és árványianyag-sűrűségét.

A terápia megállítja a csont mikroszerkezetének és szilárdságának leépülését, sőt, az egész leépülési folyamatot képes visszafordítani. Az osteopeniát egyebek mellett a csontritkulás előhírnökének tartják.

A pulzáló mágnesterápia ezért nemcsak a diabeteses osteopenia gyógyításához, hanem  a csontritkulás kifejlődése és csontvesztés elleni  megelőzésként is javasolt.

Forrás: Jing, D. et al. (2011) The preventive effects of pulsed electromagnetic fields on diabetic bone loss in streptozotocin-treated rats. Osteoporosis International, 22(6), 1885-1895.

A pulzáló elektromágneses mező – streptozotocin által előidézett diabetesben megbetegedett patkányok csontállomány vesztésére gyakorolt – preventív hatása / The preventive effects of pulsed electromagnetic fields on diabetic bone loss in streptozotocin-treated rats

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20976595

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve