A Bechterew-kór tünetei a csípőízületben

Szerkesztő: | 2019. január 7.

A Bechterew-kór tünetei a csípőízületben és a pulzáló mágnesterápia hatása sztreccsing gyakorlatokkal kombinálva volt a kettős-vak randomizált kontroll-vizsgálat tárgya (Turan et al., 2014).

A vizsgálatban 66, ankkylotizáló spondylitisben (AS) szenvedő páciens vett részt, akik a csípőízület körüli izmok erősítése céljából tornagyakorlatokat végeztek. A 2 Hz-es pulzáló mágnestrápiában csupán 35 páciens részesült, és a fizikoterapeuták sem tudták, kik voltak ezek a személyek.

A fájdalom mértékét megterhelés során, reggeli merevség esetén, nyugalmi és fáradt állapotban határozták meg, továbbá a csípő működőképessége és egyéb mutatók is kiértékelésre kerültek mind a terápia kezdete előtt, mind a kezeléseket követő egy, három és hat hónap elteltével.

A pulzáló mágnesterápiában részesülő csoportnál már az első időszakban megfigyelhető volt a csípőízület fájdalmának megerőltetés közbeni csökkenése és egészben véve annak jobb működése, továbbá lerövidült a reggeli izommerevség ideje is.

A tanulmány eredményei tehát rámutatnak, hogy a pulzáló mágnesterápia nagymértékben hozzájárulhat a Bechterew-kórban szenvedők rehabilitációs tornagyakorlatok során érzett csípőízületi fájdalmai enyhüléséhez.

Forrás: Turan, Y. et al. (2014) Is magnetotherapy applied to bilateral hips effective in Ankylosing spondylitis patients? A randomized, double-blind, controlled study. Rheumatology International. [Online] 34 (3), 357–365.

Hatékony az ankkylotizáló spondylitisben szenvedő páciensek esetében a csípőízület mágnesterápiás kezelése? Randomizált, kettős-vak kontroll-vizsgálat / Is magnetotherapy applied to bilateral hips effective in Ankylosing spondylitis patients? A randomized, double-blind, controlled study

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24399455

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve